Sport

Knack Roe­se­la­re kan op zoek naar zijn zes­tien­de volleybalbeker

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het heeft misschien een setje langer geduurd dan verwacht, maar Roeselare heeft ook in de return van de halve finales voor de volleybalbeker afstand genomen van Lindemans Aalst. Het won met 3-1 en kan op 10 februari in het Sportpaleis op zoek naar zijn zestiende beker in de clubgeschiedenis. Net als vorig jaar tegen Menen.

Roeselare moest een mentale opdoffer van afgelopen week van zich zien af te spelen. Het verloor in de Champions League thuis van het Griekse Olympiakos Piraeus, een tegenstander waartegen het puntenwinst mogelijk zag vooraf.

Veel tijd om te bekomen kreeg Knack niet, want vier dagen later kwam Aalst al langs voor de return in de halve finale van de beker. Roeselare had de heenwedstrijd met 0-3 gewonnen en startte ook stevig: 25-18. Maar Aalst kon in set twee wel een vuist maken en bracht de bordjes in evenwicht: 18-25.

Roeselare liet zich evenwel niet verder uit z'n evenwicht brengen en zette orde op zaken: met 25-19 en 25-16 kon het zich al bij al vlot plaatsen voor de bekerfinale. Daarin wachten, net als vorig jaar, de buren uit Menen. Afspraak in het Sportpaleis op 10 februari om 15u30.

Volley Menen CEV Cup
Sport

Volley Menen knokt zich via golden set naar een tweede bekerfinale op rij

Bart Coopman