Sport

Brug­se Markt ont­vangt dui­zen­den Club-sup­por­ters voor kampioenenviering

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Voor de negentiende keer is Club Brugge landskampioen van het Belgische voetbal. Op de Markt van Brugge staat er daarom vanavond een groot feest gepland. De spelers en de staf worden ook gehuldigd op een podium.

Met een scoreloos gelijkspel tegen stadsgenoot Cercle verzekerde Club Brugge zich zondagnamiddag op de tiende en laatste speeldag in de Jupiler Pro League.

Voor Blauw-zwart is het de eerste titel sinds 2022, toen het kampioenschap gevierd mocht worden op het veld van Antwerp. Dat was toen de derde landstitel op rij.

"Echte voetbalstad"

"Brugge is een echte voetbalstad. We mogen trots zijn op onze voetbalploegen, die beiden een schitterend seizoen achter de rug hebben", vertelt burgemeester Dirk De fauw.

Landstitel
Sport

Club Brugge landskampioen en Cercle Europees: Brugge, de voetbalhoofdstad van het land

Daarom organiseert de stad vanavond een groot feest op de Markt. "We nodigen alle inwoners en supporters uit om dit feest mee te vieren op een veilige en respectvolle manier."

Viering Club 2

Start Club-karavaan

Om 18.30 uur vertrekt de Club-karavaan vanaf 't Zand richting de Markt. Vanaf de Vrijdagmarkt tot het kruispunt Breidelstraat/Wollestraat zal alles afgezet zijn met nadarhekkens.

Een half uur later komen de spelers aan en krijgen ze medailles van het stadsbestuur. Aansluitend is er een feest op het podium op de Markt. Alles is ook te volgen op een groot scherm.

Extra veiligheidsmaatregelen

Er geldt een glasverbod in volgende straten: Markt, Eiermarkt, Kuipersstraat, Niklaas Desparsstraat, Wollestraat, Zand, Zuidzandstraat, Steenstraat, Geldmuntstraat, Noordzandstraat, St.-Amandstraat, Vlamingstraat, Hallestraat en Breidelstraat.

De Steenstraat, Markt en Wollestraat zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanaf 13 uur. Specifiek in de Zuidzandstraat is verkeer verboden tijdens de passage van de bussen van Club Brugge. Ook de laad- en loszones in de Wollestraat, Philip Stockstraat en Eiermarkt worden vanaf 9 uur voorbehouden.

2018-02-09 00:00:00 - Politie Brugge start onderzoek naar oerwoudgeluiden in Jan Breydel
Sport

Extra maatregelen voor risicomatch Club-Cercle: supportersgroepen scheiden en verbod om gezicht te bedekken

Het gebruik van pyrotechnisch materiaal tijdens de optocht en tijdens het feest op de Markt is verboden. "Rookbommen en Bengaals vuur kunnen ernstige brandwonden veroorzaken. Er geldt ook een verbod op het bezit en gebruik van alle voorwerpen die gebruikt kunnen worden om het gezicht te bedekken", klinkt het.

De stad vraagt supporters om zoveel mogelijk met de fiets te komen en die te parkeren in de ondergrondse parking van de Markt, onder 't Zand of onder het BMCC.

Het huisvuil wordt uitzonderlijk niet vanavond, maar tussen 10 uur en 12 uur opgehaald in de Ezelstraat, Geldmunstraat, Hoogstraat, Katelijnestraat, Langestraat, Mallebergplaats, Mariastraat, Noordzandstraat, Philipstockstraat, Simon Stevinplein, Sint-Jakobsstraat, Smedenstraat, Steenstraat, Vlamingstraat, Vrijdagmarkt, Wollestraat en Zuidzandstraat.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere