Sport

Extra maat­re­ge­len voor risi­co­match Club-Cer­cle: sup­por­ters­groe­pen schei­den en ver­bod om gezicht te bedekken

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Politie Brugge zet nu zondag extra manschappen naar aanleiding van de match Club Brugge-Cercle Brugge. Ook het stadsbestuur neemt extra maatregelen aan de hand van een burgemeestersbesluit.

Op zondag 26 mei om 18u30 neemt Club Brugge het op tegen Cercle Brugge in het kader van de Champions’ Play Offs. De inzet van deze wedstrijd is voor beide partijen enorm hoog. De Brugse stadsderby wordt al enkele jaren als een risicowedstrijd bestempeld, maar nu is het sportief belang van deze wedstrijd nog groter dan voorheen. Bij winst kan Cercle Brugge zich van Europees voetbal verzekeren. Bij winst of een gelijkspel van Club Brugge kan het zich tot landskampioen kronen.

Verhoogd risico

Naar aanleiding van deze wedstrijd, die bestempeld wordt als een wedstrijd met een verhoogd risico, heeft burgemeester Dirk De fauw een aantal veiligheidsmaatregelen genomen om zondag de openbare rust en veiligheid op het grondgebied van St.-Andries te vrijwaren.

Maatregelen

  • Een glasverbod op de openbare weg binnen de perimeter rond het Jan Breydelstadion
  • Een verbod op het bezit en gebruik van pyrotechnische middelen
  • Een verbod op het bezit en gebruik van alle voorwerpen die gebruikt kunnen worden om het gezicht te bedekken
  • Afbakenen van een evenementenzone in de omgeving van de Platse van St.-Andries op de Gistelse Steenweg tussen het kruispunt van de Koning Leopold III laan met de Albert Serreynstraat en de Pastoriestraat. (afbakening van 15u tot 23u)

Supportersgroepen scheiden

Voor de politie is het vooral belangrijk om de beide supportersgroepen van elkaar te scheiden om zo de kans op vermenging en incidenten te verkleinen. Ook wordt er wat verkeershinder verwacht van en naar het stadion. Door het inrichten van een evenementenzone op de Platse is er ook een parkeerverbod in de Zandstraat tussen de Koude-Keukenstraat en de Pastoriestraat om een vlotte doorstroming te bevorderen.

Ben Storme

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.