Sport
 | update 

Jus­ti­ne Ghe­kie­re knap der­de op BK wiel­ren­nen, geen West-Vlaam­se medail­le bij de mannen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Uiteraard stond er geen maat op Lotte Kopecky tijdens het BK wielrennen in Zottegem. Maar voor de resterende podiumplaatsen was het wel strijden tot de finish, en daarin beloonde Justine Ghekiere uit Izegem zichzelf met een bronzen medaille. Bij de mannen waren er aan de meet geen West-Vlaamse hoofdrolspelers.

Zelf zilver zat er nog in, maar de eindsprint van Ghekiere kwam net te laat om Sanne Cant nog te bedreigen. Het duo finishte minuten na Lotte Kopecky, die na een solo van meer dan dertig kilometer haar vierde Belgische titel op de weg behaalde. Dat is een evenaring van het record van Jolien D'hoore. 

Strijd om zilver

“Dit is wel mooi en het hoogst haalbare”, startte Ghekiere haar analyse bij Sporza, “met Lotte in de wedstrijd koerste ik voor zilver, maar dat is net niet gelukt”.

De West-Vlaamse zag Kopecky al snel wegrijden: “Toen Lotte vertrok wilde ik nog meegaan, al werd snel duidelijk dat dat niet ging lukken. Dan was het zaak om met de rest het tempo erin te houden”.

En dat lukte uiteindelijk ook met Sanne Cant. Er brak een strijd om de tweede plaats los waar Ghekiere het onderspit moest delven: “Ik ben niet zo explosief als Sanne, dus ik wist dat sprinten moeilijk ging worden. Ik probeerde nog vanuit het wiel te komen, maar dat is niet gelukt”, besluit Ghekiere. 

Geen West-Vlaamse medaille

Bij de mannen twee West-Vlamingen te bespeuren in de top tien. In de laatste rechte lijn kende Tim Merlier hinder tijdens de sprint, hij werd zesde. Oliver Naesen finishte op plaats negen. De eindwinnaar was Arnaud De Lie, voor Jasper Philipsen en Jordi Meeus. 

Jonas Rickaert, die Jasper Phillipsen in de Tour de France naar ritzeges moet stuwen, kwam pijnlijk ten val tijdens het Belgisch kampioenschap. Er werd snel gevreesd dat de man uit Sint-Eloois-Vijve met een polsbreuk zou moeten passen voor de Tour, maar zijn team Alpecin - Deceuninck kwam nog niet met een officieel statement naar buiten. Nog in datzelfde team reed Gianni Vermeersch een verdienstelijk kampioenschap, hij lijkt klaar voor zijn eerste Tour-deelname

Val Rickaert

Rickaert kwam ten val in Zottegem en bezeerde zich stevig aan de pols.

Brian Dewulf