Sport

Jelle Vos­sen in Off­si­de: Er vol­gen nog 5 fina­les. En Zin­ho Gano speelt mee.”

Jelle vossen

Money time nadert voor Zulte Waregem. Nog vijf wedstrijden heeft Essevee  om de felbegeerde promotie naar 1A te grijpen. Vier van die vijf duels zijn tegen rechtstreekse concurrenten, te beginnen vrijdag tegen Beerschot. Kapitein en topschutter Jelle Vossen was gisteren te gast bij Jeroen in Offside. Om de ambitie van Zulte Waregem nog eens te onderlijnen.

“Er zijn nog vijf wedstrijden die heel belangrijk zijn voor ons. Vijf finales. We zeggen dat al een hele tijd. Maar nu komen we dichter bij het einde van de reguliere competitie. En is het nu echt money time. Het moet nu gaan gebeuren. We hebben een achterstand en die moeten we gaan goedmaken. We weten wat ons te wachten staat. Nog vier rechtstreekse concurrenten. Het is loodzwaar, vier wedstrijden tegen ploegen uit die top zes.”

Bij alle vijf hoop

“Het is ook niet dat die andere ploegen echt door de competitie walsen", vult Yves Vanderhaeghe aan. "Beerschot heeft ook al een aantal punten verloren. Deinze verliest dit weekend. Daarom staan er ook nog vijf ploegen heel dicht bij elkaar en hebben ze alle vijf nog de hoop om bij de eerste twee te raken.”

Zinho Gano

Voor Vossen komt het duel tegen Beerschot, vrijdag, mogelijk te vroeg, na een hersenschudding. Essevee recupereert wel Zinho Gano uit de B-kern. Al ging dat niet zomaar. “Zinho is in de heenronde uit de kern gezet. Met reden. Maar nu kom je in een fase dat het echt money time is. Ik val dan ook nog uit met die hersenschudding. Dan hebben we met de club, de staff en de spelersraad ook samengezeten. Wat we met zijn situatie gingen doen. En hebben we beslist dat we puur op sportief vlak zo'n type wel kunnen gebruiken op momenten. En hebben we hem de kans gegeven om zich weer te bewijzen als onderdeel van de groep. Ik vind dat een heel wijze beslissing.”

Vincent Euvrard Zulte Waregem
Sport

Zulte Waregem grijpt in in de sportieve structuur en voert gesprekken met Zinho Gano

Bart Coopman