Sport

Jelle Wal­lays heeft veel én gro­te plan­nen: Ik heb dat nodig”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Nog geen maand nadat hij het einde van z'n wielercarrière aankondigde, heeft Jelle Wallays uit Staden al enkele nieuwe uitdagingen. Want volgend jaar wil Wallays onder meer vijf Ironmantriatlons afwerken.

Eind oktober kwam er een einde aan een wielerloopbaan van dertien jaar. Wallays won daarin twee keer Parijs-Tours, Dwars door Vlaanderen ook, en een rit in de Ronde van Spanje. Maar Wallays is nog niet klaar met de
topsport. Hij wil z’n carrière op een mooie manier afronden, te beginnen met vijf IronMan-triatlons volgend jaar.Jelle Wallays: "Ik ben altijd iemand van het extreme geweest. Het zal een uitdaging worden om ze alle 5 mooi te volmaken. Ik heb dat nodig denk ik."

De zoektocht naar sponsors is intussen begonnen. Wallays gaat aan de slag in Valencia, Lanzarote, Nice, Knokke-Heist en Wales. Hij laat zich begeleiden door ex-proftriatleet Frederik Van Lierde. En daarna volgt ook nog het WK Gravel in Leuven. Maar dat is nog lang niet alles. "Het jaar erna wil ik Europa rondfietsen voor Kom op tegen Kanker. Ik zit op de fiets door mijn nonkel. Die is gestorven aan kanker. Als mijn nonkel er niet was, zou ik waarschijnlijk nooit prof zijn geweest. In 2025 wil ik dan het goede doel steunen."

Belgaimage 35606264
Sport

Jelle Wallays neemt afscheid van wielrennen

"Ik zit op de fiets door mijn nonkel. Die is gestorven aan kanker."

Jelle Wallays

Ervaring heeft Jelle Wallays al opgedaan met Thomas De Gendt, samen zijn ze naar het Spaanse Calpe gefietst.

Davy Vercamer
Ben Storme