Sport

Hay­en hoopt toch op het veld te mogen als Club Brug­ge kam­pi­oen speelt

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Zelden zijn de belangen zo groot geweest voor een Brugse derby als nu zondag. Club heeft aan 1 punt genoeg om de negentiende titel te pakken, Cercle kan als vierde eindigen, en een rechtstreeks Europees ticket halen.

Niemand had kunnen voorspellen dat de Brugse derby op de slotspeeldag zo belangrijk zou zijn. Club kan een ongelooflijke inhaalrace zowaar met de titel bekronen. Maar bij blauw-zwart houden ze de voeten nog stevig op de grond. 

"Je kunt nog terugzakken naar de derde plaats. Wij willen, en dat hebben we de hele week gedaan, de focus behouden op dat wat belangrijk is. Dat is de volgende wedstrijd winnen. Het feit dat je geen winst nodig hebt om die titel te pakken, is misschien een bonus, maar daar gaan we niet vanuit", vertelt Club-coach Nicky Hayen. 

"Niks dan respect voor Club"

Cercle zal de titel in elk geval niet cadeau geven aan Club. Groen-zwart wil z'n seizoen namelijk ook bekronen met een prijs: een rechtstreeks ticket voor Europees voetbal. 

"Ik woon in het stadscentrum en kom dagelijks Clubfans tegen. Het enige wat ik van hen krijg is ook respect. Ik respecteer hen terug, maar ik respecteer ook het voetbal. En daarom gaan we zondag voluit om het resultaat te halen dat Cercle nodig heeft", klinkt het bij Cercle-coach Miron Muslic. 

Miron muslic

"Boek met scenario's"

Club Brugge moet de klus zondag trouwens zonder instructies van de coach van aan de zijlijn klaren. Hayen kreeg rood tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht en zal de wedstrijd vanuit z'n bureau volgen. "Ik zal in de bureau zitten zodat ik in alle rust de wedstrijd kan bekijken, want er zullen een pak emoties door het stadion gaan", legt Hayen uit. 

Al mag dat in principe niets aan het resultaat veranderen. "Het is niet omdat ik zondag niet naast het veld kan staan, dat we deze week niets hebben kunnen doen. We hebben ons tactisch plan uitgelegd aan de spelers. Er ligt een boek met scenario's in de kleedkamer. Het enige dat moeilijker is, is het aanpassen van de details."

Jeroen Sap
Celien Tanghe
Belga