Sport

Ger­ben Thijs­sen wint Omloop van het Houtland

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Gerben Thijssen (Intermarché-Circus-Wanty) heeft zich woensdag de beste getoond in de Omloop van het Houtland. De 25-jarige Limburger haalde het na 195,2 km tussen Eernegem en Lichtervelde in een massaspurt voor de Nederlander Dylan Groenewegen. 

De wielerploegen rekenden duidelijk op een sprint vandaag. Heel wat topsprinters zoals John Degenkolb, Dylan Groenewegen, Tim Merlier en Gerben Thijssen, stonden dan ook aan de start vandaag. Lotto-Dstny verscheen zonder Caleb Ewan aan de start, de Australiër is naar verluidt geblesseerd.

Verwachtte sprint

Meteen na de start trok Jonas Rickaert, samen met Tom Sexton en Abram Stockman in de aanval. Hun aanvalspoging strandde op zo’n 30 kilometer van de streep, na berenwerk van Soudal Quick-Step in het peloton. Baptiste Planckaert en Frederik Frison waagden nog hun kans, maar ook zij werden weer ingerekend door het peloton. Zoals verwacht kwam het tot een sprint en daarin bleek Gerben Thijssen de snelste te zijn. Hij haalt het nipt voor Dylan Groenewegen en Cedric Beullens.

Jeroen Sap
Celien Tanghe
Belga