Sport

Flo­ri­an Van Acker pakt opnieuw goud

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op het Europees kampioenschap G-tafeltennis in het Engelse Sheffield heeft titelverdediger Florian Van Acker gisteren opnieuw goud gepakt (klasse 11; spelers met een verstandelijke beperking).

In de halve finales haalde Van Acker  het met 3-0 van de Spanjaard Cuesta Martinez. In de finale stond hij tegenover de Hongaarse regerende paralympische kampioen Peter Palos. Hij versloeg de Hongaar in drie sets: 11-3, 13-11 en 11-8

Van Acker kon zo zijn Europese titel van 2019 verlengen. Het is zijn derde titel in totaal. Hij staat ook al jarenlang op de eerste plaats op de wereldranglijst in zijn klasse. "Het werd tijd dat ik nog eens een prijs won. Het vertrouwen was er, hetgeen vaak ontbrak op vorige toernooien", stelde de 26-jarige Van Acker uit Langemark-Poelkapelle. "De stress overviel me vaak in halve finales, waardoor ik niet kon doorstoten naar finales. In deze finale stond ik ontspannen aan tafel en dat heeft geloond. Ik wil hiervoor graag Greg Planckaert (red. staff G-sport Vlaanderen) bedanken, want het is dankzij hem dat ik hier met een goede mentaliteit sta te spelen."

Ben Storme