Sport

BC Oos­ten­de slok­op van bas­ket­prij­zen: bes­te coach, Bel­gisch spe­ler van het jaar en MVP

Pierre Antoine Gillet bco

Voor het tweede jaar op rij is Pierre-Antoine Gillet van Oostende verkozen tot Belgisch speler van het jaar. Ook zijn ploegmaat Damien Jefferson viel in de prijzen. Hij is MVP, meest waardevolle speler, van heel de BNXT: België en Nederland samen.

Dario Gjergja maakt het feest compleet voor Oostende. De succestrainer van de kustploeg mag zich nog eens voor het eerst sinds 2018 'Belgisch coach van het jaar' noemen.

De 33-jarige Pierre-Antoine Gillet is voor de derde keer Belgisch speler van het jaar geworden. Zijn eerste onderscheiding als beste Belg in België kreeg hij in 2015, vorig jaar volgde dan zijn tweede titel. Dario Gjergja werd voor de vierde keer tot coach van het jaar verkozen en wordt daarmee samen met Giovanni Bozzi recordhouder.

Sam Van Rossom
Sport

BCO-spelverdeler Sam Van Rossom (37) kondigt afscheid aan

Drie voor Oostende, twee voor Antwerpen

De MVP-titel is er één voor heel de BNXT Liga, maar bij de genomineerden zaten er alleen maar spelers actief in België: Damien Jefferson van Oostende, Rasir Bolton van Antwerp Giants en Pierre-Antoine Gillet van Oostende. De Amerikaan Jefferson haalde het. Op de erelijst volgt hij Brian Fobbs op.

Oostende kaapt drie prijzen weg, concurrent Antwerp Giants twee. Jo Van Buggenhout is de Rising Star of belofte van het jaar, Nikola Jovanovic de beste zesde man. Osun Osunniyi tenslotte van Limburg United werd verkozen tot de beste verdediger van heel de BNXT League.

De redactie