Sport

BCO-spel­ver­de­ler Sam Van Ros­som (37) kon­digt afscheid aan

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De 37-jarige Sam Van Rossom stopt na dit seizoen met basketten. Dat heeft hij aan de vooravond van de play-offs aangekondigd met een filmpje verspreid via sociale media. Van Rossom maakte tien seizoenen lang het mooie weer bij het Spaanse Valencia en is nu bij Oostende aan de slag. 

"De tijd is gekomen", zo bekijkt Van Rossom nuchter zijn afscheid in een video-interview met Belga. "Op dit moment speel ik nog op een acceptabel niveau vind ik, maar ik word er niet jonger op. Dat voel ik aan verschillende dingen. Ik heb op fysiek vlak weer wat afgezien dit jaar. De knie was toch weer een probleem gedurende drie à vier maanden. Die problemen met mijn lichaam zijn ook niet abnormaal. Ik word in juni 38 jaar. Ja, het fysieke is wel één van de hoofdredenen waarom ik stop."

Sam Van Rossom

Belga

"Veel voldoening"

Negentien seizoenen lang was Sam Van Rossom profbasketter, vier in eigen land en vijftien in het buitenland (twee in Italië, dertien in Spanje). Heel zijn leven stond tot hiertoe in het teken van het basketbal. "Basketbal heeft heel veel voor mij betekend en me ook enorm veel voldoening gegeven. Ik heb er ook heel veel vrienden aan over gehouden", zo blikt de Gentenaar tevreden terug.

Sam Van Rossom

Belga

"Goed seizoen nu bekronen"

Van de laatste weken van zijn carrière wil de spelverdeler van Filou Oostende nog iets maken. De play-offs beginnen woensdag: "Het Is nog helemaal niet gedaan. We hebben een heel goed seizoen gedraaid. Dat moeten we nu proberen te bekronen in de play-offs. We kunnen nog twee titels binnenhalen. Dat is absoluut mijn doel nu." Van Rossom doelt op de Belgische landstitel en ook de BNXT-titel, het kampioenschap van de gezamenlijke Belgische en Nederlandse competitie.

Sam Van Rossom

Belga

Belga