Sport

Deli­ri­um! Doom pakt met Tor­na­dos twee­de goud op twee dagen

Belgaimage 88055023

Belga

Na individueel goud op de 400 meter heeft Alexander Doom zondagavond ook met de Belgian Tornados goud behaald op de 4x400 meter op het WK indooratletiek in Glasgow. Als slotloper ging Doom, identiek als in de finale zaterdag, in de laatste rechte lijn op en over de concurrentie.

De Belgen finishten in een tijd van 3.02.54 minuten en waren zo een fractie sneller dan de Amerikanen. Nederland werd derde. Startloper Jonathan Sacoor gaf het stokje in tweede positie door. Daaropvolgende lopers Dylan Borlée en Christian Iguacel hielden die voorsprong vast. België klampte de hele race bij de VS aan maar pas in de laatste meters stak Alexander Doom de Amerikaan Bailey voorbij voor goud. De Belgian Tornados zijn zo voor de tweede opeenvolgende keer wereldkampioen op de 4x400 meter indoor. 

"Fantastisch team"

"Back-to-back!", zei Dylan Borlée in een eerste reactie op de baan van de Emirates Arena, verwijzend naar de titel uit 2022. "We zijn een fantastisch team", vulde Doom aan. De Roeselarenaar had 's middags rust gekregen in de reeksen, net als kapitein Kevin Borlée. Die laatste, mogelijk nog niet helemaal fit na een voetblessure, bleef ook in de finale aan de kant.

Robbe Wets
Belga