De eer­ste-klas­se-ploe­gen tre­den vol­gen­de week aan in de Cro­ky Cup: een vooruitblik

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Volgende week gaat Club Brugge in de Croky Cup op bezoek bij Beerschot, terwijl Kortrijk het opneemt tegen Dender en voormalige eersteklasser KV Oostende de strijd aangaat met Eupen.

Ook in West-Vlaanderen is er een interessante wedstrijd tussen Cercle Brugge en Zulte Waregem, twee teams met een sterke bekerhistorie die momenteel goed presteren in hun respectievelijke competities.

De herinneringen aan de vorige confrontatie tussen Zulte Waregem en Cercle Brugge, waarbij Essevee degradeerde, zijn nog vers. Dit verlies was slechts een van de teleurstellingen voor Waregem in het vorige seizoen, aangezien ze ook nipt de zesde bekerfinale misten na een spannende wedstrijd tegen KV Mechelen.

Cercle heeft de goede flow te pakken

Cercle Brugge werd vorig seizoen in de kwartfinales uitgeschakeld door AA Gent. Dit seizoen presteren ze goed onder leiding van coach Miron Muslic, en staan ze momenteel vierde na elf speeldagen.

Muslic benadrukt echter dat het klassement niet hun enige focus is. Ze richten zich op de ontwikkeling van hun jonge team en hun speelstijl. Topschutter Kevin Denkey en Hugo Siquet worden als belangrijke spelers genoemd. Siquet is werd laatst nog opgeroepen voor de Rode Duivels.

Zware wedstrijd met kwaliteit aan beide kanten

Cercle en Zulte hebben respect voor elkaar, maar zijn beiden vastbesloten om door te gaan in de bekercompetitie. Zulte Waregem wordt als de favoriet beschouwd, maar ze onderschatten Cercle niet, aangezien ze zich voorbereiden op een zware wedstrijd tegen een ploeg met veel kwaliteit.

Jeroen Sap
Emile Beeckman