Sport

Club Brug­ge ver­trok­ken naar Griek­se heksenketel

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Club Brugge kan zich morgen voor het eerst in 32 jaar tijd plaatsen voor de halve finale van een Europese beker. Het verdedigt in de heksenketel van PAOK Saliniki een 1-0 voorsprong. Vanmorgen zijn de Bruggelingen in Oostende opgestegen richting Griekenland.

Een historisch moment staat er aan te komen en dan reist de hele clubfamilie mee. Ook de geschorsten Brandon Mechele, Maxim De Cuyper en Igor Thiago. Zij pakten in de heenmatch, die Club won met 1-0, een gele kaart. Ook al dan niet licht geblesseerden zoals Skov Olsen, Nielsen, Odoi en Mignolet reizen af. Coach Nicky Hayen hoopt toch één van hen te kunnen opstellen.  Club komt dus wat gehavend maar met vertrouwen aan de aftrap straks in Griekenland. De laatste Europese halve finale dateert van 1992, toen tegen Werder Bremen. Bij winst wacht de winnaar van het duel Fiorentina-Viktoria Pilzen.

Supporters PAOK
Nieuws

Brugse burgemeester vreest voor veiligheid Club-supporters die donderdag wedstrijd in Griekenland bijwonen

Gemengde gevoelens

De krappe thuiszege van vorige donderdag leverde gemengde gevoelens op in Brugge. Vooral de gemiste elfmeter van Igor Thiago twaalf minuten voor tijd zorgde voor zure oprispingen. In het uitverkochte Toumbastadion (ruim 28.000 plaatsen) wacht Club donderdag een ongetwijfeld hete avond, een Griekse heksenketel. De rellen tussen Griekse supporters en de Brugse politie vorige week deden geen goed aan de sfeer tussen beide kampen.

Belga
Ben Storme