Sport

Cer­cle wint met een man min­der bij een zwal­pend AA Gent

Kevin Denkey

Kevin Denkey © Belga

Cercle Brugge heeft zondagavond met z'n tienen de slotwedstrijd van de 25e speeldag in de Jupiler Pro League op bezoek bij een zwalpend AA Gent met 1-2 gewonnen.

De wedstrijd was nog maar pas afgetrapt toen Cercle-woelwater Kevin Denkey met de borst de openingstreffer in doel devieerde: 0-1. Voor het overige maakten de bezoekers uit Brugge in de eerste helft weinig tot niets klaar. Bovendien moesten ze al na 24 minuten met een man minder voort, toen Nazinho met een tweede keer geel van het veld werd gestuurd.

Denkey loodst Cercle in top 6

Na een reeks gemiste Gentse kansen mocht Cercle nog met een 0-1-voorsprong gaan rusten, maar in het begin van de tweede helft viel de verdiende gelijkmaker voor de Buffalo's dan toch. Het was zowaar voormalig Rode Duivel Laurent Depoitre die de thuisploeg langszij bracht, met zijn eerste treffer in meer dan een jaar. De Gentse hoop laaide weer op, maar die werd snel weer de kop ingedrukt met de 1-2. Denkey dook in de zestien op in de rug van Matisse Samoise en trapte zonder aarzelen zijn twintigste treffer van het seizoen tegen de netten, meteen ook de eindstand in de KAA Gent Arena, waar een stevig crisissfeertje hangt.

Cercle daarentegen dendert naarstig voort en staat met 39 punten op de vijfde plaats. Voor de laatste twee stekjes in de play-off om de landstitel zal het dus waarschijnlijk tussen Cercle, Gent en Genk gaan.

LEK

Belga
Celien Tanghe