Sport

Bur­ge­mees­ter De fauw hoopt op ein­de van de vau­de­vil­le” rond sta­di­on Club Brugge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Brugs burgemeester Dirk De fauw reageert tevreden op de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion van Club Brugge. De CD&V-burgemeester acht de kans wel "reëel" dat er nog een procedure wordt opgestart bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen, maar volgens De fauw is het dossier nu voldoende onderbouwd en is er "meer kans op slagen" bij een dergelijke procedure. Hij rekent erop dat er een "einde aan de vaudeville" kan komen, zo zei hij in het VRT-radioprogramma De Ochtend.

Maandagavond raakte bekend dat Club Brugge een omgevingsvergunning heeft gekregen voor het nieuwe voetbalstadion. Daardoor kan er, na een lange lijdensweg van 15 jaar, een nieuw stadion komen voor 40.000 supporters ter vervanging van het Jan Breydelstadion.

Nieuwe procedures zijn echter niet uitgesloten. Brugs burgemeester De fauw houdt daar ook rekening mee. Zo kunnen omwonenden nog steeds naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen stappen. Maar de burgemeester maakt zich sterk dat de genomen beslissingen "dermate gemotiveerd" zijn dat er "meer kans op slagen" is bij een eventuele volgende procedure.

'Maatschappelijk draagvlak groot'

Volgens De fauw is het "maatschappelijk draagvlak" voor het nieuwe stadion groot en is er ook een "gigantisch aantal maatregelen" voorzien om de bezorgdheden rond de mobiliteit en leefbaarheid op te vangen. Hij verwijst daarbij naar de infrastructuur voor fietsers, de geplande shuttlebussen, enz...

Als er geen procedures zouden opgestart worden, kan er volgens burgemeester De fauw "eind dit jaar" gestart worden met de bouw en zou het stadion "binnen twee jaar" klaar kunnen zijn.

2020-08-21 00:00:00 - Zo ziet het nieuwe stadion van Club Brugge er uit - stadionclub2.jpg
Nieuws

Club Brugge krijgt nieuwe omgevingsvergunning voor stadion: zo wil Vlaanderen de kans op slagen vergroten

2020-08-21 00:00:00 - Zo ziet het nieuwe stadion van Club Brugge er uit - stadionclub3.jpg
Belga