Sport

Bel­gi­an Cats sport­ploeg van het jaar — Emma Mees­se­man twee­de bij ver­kie­zing Sportvrouw

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Sportman en Sportvrouw van het jaar zijn verkozen: Remco Evenepoel en Lotte Kopecky valt die eer te beurt. Knap en verdiend! Wij zijn als West-Vlamingen vooral trots op Emma Meesseman. Onze West-Vlaamse Ambassadeur eindigt als tweede bij de verkiezing Sportvrouw van het jaar. De Belgian Cats, met een grote West-Vlaamse inbreng, zijn Sportploeg van het jaar. En Alec Segaert is verkozen tot Belofte van het jaar.

Emma Meesseman krijgt in totaal 651 punten van de jury. Laureate Lotte Kopecky laat haar toch op behoorlijke achterstand, Kopecky krijgt 961 punten. In de top tien staan nog drie West-Vlaamse sportvrouwen: Belgian Cat Julie Van Loo op de achtste plaats met 66 punten. Bokster Oshin Derieuw op plaats negen met 63 punten. En Red Flame Tessa Wullaert op tien met 57 punten.

Naar de beste West-Vlaming op de lijst Sportman van het jaat is het iets verder zoeken: ultraloper Karel Sabbe eindigt als twaalfde met 80 punten.

De Belgian Cats haalden het als Europees Kampioen in de verkiezing Sportploeg van het jaar voor Antwerp FC en de Red Lions, onze nationale hockeyploeg.

In de verkiezing Paralympiër van het jaar moet Michèle George het nipt afleggen tegen atleet Maxime Carabin: 341 tegenover 334 punten.

De titel Belofte van het jaar, tot slot, gaat naar wielrenner Alec Segaert.

Alec segaert
Sport

Wielrenner Alec Segaert is Belofte van het Jaar

Bart Coopman