Sport

Beker­over­win­ning doet KVO even zor­gen vergeten

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

KV Oostende heeft zich als eerste ploeg kunnen plaatsen voor de zestiende finales van de Belgische voetbalbeker. KVO won vrijdagavond met duidelijke cijfers van FC Ganshoren, een ploeg uit tweede amateur. Het werd 5-0. Toch heeft het financieel geteisterde Oostende weinig redenen om te vieren.

De Amerikaanse eigenaars van KV Oostende zijn in het vizier gekomen van de fiscus. Een faillissement is voorlopig nog niet aan de orde. Toch lopen de schulden van de club op en moeten de eigenaars eind september voor de ondernemingsrechtbank verschijnen om duidelijkheid te scheppen over de financiële papieren waar de club inzit.

Ook sportief is KV Oostende op de sukkel. De overwinning tegen FC Ganshoren is de eerste dit seizoen. In de competitie staat het na vier wedstrijden laatste in de stand. 

Dit weekend staan er nog vijftien andere bekermatchen op het programma. Maandag vindt daarvoor de loting plaats voor de zestiende finales. Vanaf die fase nemen ook eersteklassers deel aan de Beker van België.

Robbe Wets