Sport

Beker: KV Oos­ten­de houdt Ant­werp in heen­wed­strijd hal­ve fina­les in bedwang

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De heenwedstrijd van de halve finale in de Croky Cup tussen tweedeklasser KV Oostende en Antwerp is donderdagavond onbeslist gebleven. In de Diaz Arena werd het 1-1.

De Kustboys bleven aanvankelijk makkelijk overeind tegen Antwerp, dat via Chidera Ejuke twee vroege kansjes kreeg. Halfweg de eerste helft kwam de Great Old dan wel op voorsprong en opnieuw was Ejuke erbij betrokken. De Nigeriaan zette op links een knappe actie op touw, legde af op Mahamadou Doumbia (24.), die vanop afstand zijn tweede goal op een week tijd voor Antwerp voorbij Oostende-doelman Brent Gabriel vlamde.

KVO probeerde vanuit een sterke organisatie uit te breken en was meteen dodelijk efficiënt bij zijn eerste echte mogelijkheid. Ewan Henderson (37.) plukte een verre bal uit de lucht, won het duel van Jelle Bataille en krulde het leer vervolgens heerlijk buiten bereik van Senne Lammens in doel.

Terugwedstrijd op 29 februari

Net zoals tijdens de eerste helft had Antwerp gedurende de tweede periode het merendeel van het spel, maar de landskampioen creëerde daarbij weinig of geen gevaar. Doumbia probeerde het wederom met een zwabberbal vanop afstand, maar Gabriel liet zich deze keer niet verrassen. De Belgische doelman toonde zich twintig minuten voor tijd nog eens op een schot van Jacob Ondrejka en de rebound van Bataille, maar de West-Vlamingen, die in de Belgische beker al RWDM, AS Eupen en KRC Genk naar huis hadden gespeeld, hielden stand.

De return tussen beide clubs staat op donderdag 29 februari om 20u45 gepland. Woensdagavond won Club Brugge het andere heenduel in de halve finales van competitieleider Union met 2-1.

De redactie