Over ons

Redactie

Je kunt bij Focus en WTV rekenen op betrouwbaar, relevant en begrijpelijk regionaal nieuws. Elke dag werkt er een ploeg mensen met hart en ziel aan onze nieuwsuitzendingen.

Selectie nieuws

Onze journalisten, de dagelijkse eindredacteur, de hoofdredacteur, de productiekern en de webredactie volgen elke dag de grote nieuwsstroom die op onze redactie binnenkomt via mails, telefoontjes en ons uitgebreid netwerk. De redactie verzamelt nieuws uit een groot aantal bronnen: netwerking, persberichten, sociale media, meldingen van kijkers, kranten, nieuwssites, radio, andere tv-zenders,...

De eindredacteur maakt per dag een voorselectie van wat relevant kan zijn en bespreekt alles dan ‘s morgens met de journalisten tijdens de redactievergadering. De journalisten doen zelf ook suggesties voor nieuwsitems. Vanaf dan krijgt de inhoud van de twee nieuwsuitzendingen (Focus en WTV) stilaan vorm. Ook voor de inhoud op onze website worden de nodige afspraken gemaakt.

Pexels redrecords 2872418 3

Zelf nieuws melden?

Zie of hoor je iets dat interessant is voor alle West-Vlamingen, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Op pad

Zodra beslist is wat in het nieuws komt, worden de taken verdeeld. Dagelijks doorkruisen er verschillende nieuwsploegen (nieuwswagen, journalist, cameraman) onze provincie om te filmen en interviews op te nemen. Onze journalisten gaan ook heel vaak zelf op pad met hun camera. Alles is netjes ingepland door onze productiekern. In een nieuwsomgeving wordt die planning ook regelmatig doorkruist door de actualiteit. Journalisten houden de webredactie op de hoogte voor snelle online verslaggeving op onze website en andere digitale kanalen.

Montage

Eens alle beelden en interviews genomen zijn, stellen de journalisten hun item samen. De beelden komen in ons computersysteem. De journalist bekijkt het beeldmateriaal (visioneren) en schrijft daarna de tekst (die ze ook zelf inlezen). De journalisten schrijven ook de inleiding die de nieuwslezer ’s avonds gebruikt om het item aan te kondigen.

De eindredacteur leest de tekst na en dan begint de journalist aan de finale montage van de reportage die je dan ’s avonds te zien krijgt, in onze journaals of op de website. Op de redactie zijn montagecellen voorzien voor de montage. Maar monteren gebeurt net zo goed op verplaatsing.

Opname nieuwsuitzendingen

Eens het nieuwsanker geschminkt is en de juiste kledij heeft aangetrokken, zijn we klaar voor de opnames.

Je kunt bij Focus en WTV rekenen op betrouwbaar en relevant regionaal nieuws. En dat zeven dagen op zeven. Tijdens de weekdagen starten wij onze nieuwsuitzendingen om 18u. De nieuwsuitzending wordt in een lus, met andere programma's, uitgezonden tot 12u30 de volgende dag. Zo kunnen kijkers op ons afstemmen op het moment dat voor hen het beste past. Op zaterdag en zondag start de uitzending 18u30 en herhaalt elke lus om het uur: om 19u30, 20u30,.... Na het nieuws op zaterdag is er Tendens (met lifestyle) en op zondag Sport West (met sport). Bovendien is er op weekdagen vanaf 12u30, doorlopend tot 14u, al een gepresenteerd middagnieuws.

Pexels redrecords 2872418 3

Heb je een vraag?