Nieuws

West­vlees kan weer var­kens­kop­pen, ‑poten en ‑snui­ten expor­te­ren naar China

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Westvlees in Westrozebeke zal begin februari voor het eerst sinds lang weer varkensvlees naar China exporteren. Vijf jaar lang kon dat niet omdat er in de Ardennen Afrikaanse varkenspest was ontdekt.

Vorige week raakte tijdens een Belgische handelsmissie bekend dat het embargo is opgeheven. Dat betekent dat Westvlees opnieuw varkenskoppen, -poten en -snuiten kan exporteren. Een delicatesse in China. Nu worden de bijproducten vooral verkocht voor dierenvoeding. Op 6 februari vertrekt de eerste container. 

Duurzaamheid

Quentin Claeys, Westvlees: “Omdat wij toch heel erg bezig zijn met duurzaamheid. En zeker van kop tot staart bezig zijn die varkens te verwerken. En dan is China daar een zeer belangrijke speler in. Om voor die koppen, poten en snuiten toch een markt te vinden. Het is echt de bedoeling om ons huidige volume te behouden. Voor ons is het cruciaal dat we die bijproducten beter kunnen vermarkten zodat we een meerwaarde kunnen creëren op dat varken. Zodat we onrechtstreeks meer kunnen betalen aan de Belgische varkensboer.”

2014-11-28 00:00:00 - VarkensAcademie steunt varkenshouders
Nieuws

Belgische varkensboeren mogen opnieuw vlees exporteren naar China

Jens Lemant