Nieuws

Woon­to­ren van 100 meter met sky­bar: ambi­ti­eu­ze plan­nen voor Petit Rou­ge in Blankenberge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Blankenberge hebben twee projectontwikkelaars hun plannen voorgesteld voor de site rond hotel Petit Rouge. Een toren van 100 meter met 169 appartementen, 3 commerciële ruimtes en een skybar met terras. Het stadsbestuur is voorstander van hoogwaardige bebouwing op die plaats, maar bendadrukt dat alle voorwaarden zullen moeten vervuld zijn.

Hotel rouge blankenberge 2
Hotel rouge blankenberge 1
Hotel rouge blankenberge 3

“De toekomst van het bekende hotel Petit Rouge op de dijk in Blankenberge krijgt vorm”, laten de twee Waregemse projectontwikkelaars ION en POC Real Estate weten. “We dienen bij het stadsbestuur een aanvraag in voor een unieke landmark waarin de gevel van het historische gebouw wordt geïntegreerd. Door de hele site rond Petit Rouge grondig te hertekenen en de buurt meer zuurstof te geven, biedt het project een antwoord op enkele belangrijke vragen van het Blankenbergse stadsbestuur.”

Hotelpetitrouge

“Niet alleen de site van het hotel, maar ook de volledige omgeving errond krijgt een make-over en wordt getransformeerd tot een aangename leefomgeving”

Projectontwikkelaars ION en POC Real Estate

Skybar

“Bovenop het 100 meter hoge gebouw een publieke skybar en een panoramisch terras van samen 350 m2. Dat zal vrij toegankelijk zijn en heeft alles in zich om uit te groeien tot een nieuwe hotspot aan de Belgische kust. Zowel Blankenbergenaren als toeristen zullen er een uniek zicht hebben op de stad en de kust.”

Hotel rouge blankenberge 4

Voorwaarden

In 2021 weigerde het schepencollege nog een vergunning voor een blok van 25 verdiepingen. Buiten proportie, klonk het toen. Intussen staat Petit Rouge drie jaar leeg. Het stadsbestuur wacht op de aanvraag en zag de eigenlijke plannen nog niet. Dat er op die plaats, met ook het pand ernaast, hoogwaardige bebouwing komt, juicht de stad toe. Maar ze benadrukt ook dat de plannen aan heel wat toetsstenen zullen moeten voldoen. 

De projectontwikkelaars hopen dat het gebouw er staat tegen 2028.

Hotel rouge blankenberge 5
Andy Debo