Nieuws

Uit­ba­ter gevon­den voor hore­ca­zaak in kas­teel Wolvenhof

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Iets eten of iets drinken in het kasteel Wolvenhof in het provinciedomein Wallemote-Wolvenhof in Izegem? Het kan over een kleine twee jaar, want er is eindelijk een uitbater gevonden voor een horecazaak in het kasteel. Maar er is wel nog heel wat werk om alles te restaureren.

Kasteel Wolvenhof in Izegem staat nu in de steigers, nadat het gebouw al jaren stond te verloederen. De provincie betaalt de restauratie van de buitenkant van het gebouw. De binnenkant is voor de nieuwe uitbater. Jurgen Vanlerberghe, gedeputeerde West-Vlaanderen: “We hebben iemand gevonden die het kasteel vanbinnen volledig zal restaureren. Die daar een brasserie zal in onderbrengen, een tweetal B&B-kamers zal in huisvesten en die daar voor de rest kantoren voor zijn bedrijven gaat in huisvesten. Ik heb er alle vertrouwen in. Het is een heel solide partner die ook van Izegem zelf is, die heel veel liefde voor het gebouw heeft en die er iets schitterends van zal maken.”

Wolvenhof
Nieuws

Kasteel Wolvenhof in de steigers, nieuwe bestemming nog een vraagteken

Wolvenhof1
Wolvenhof2
Provinciedomein Wallemote-Wolvenhof
2022-01-12 00:00:00 - Straks horecazaak in kasteel Wolvenhof?

“Het is een heel solide partner die ook van Izegem zelf is.”

Jurgen Vanlerberghe

De hele restauratie zal zo’n 6 miljoen euro kosten. Tegen het voorjaar van 2026 moet alles klaar zijn voor de opening. Ook voor de stad Izegem is dit heel belangrijk. Caroline Maertens, schepen voor Patrimonium Izegem: “We weten van bezoekers hier in het domein dat zij vragende partij zijn om hier wat horeca te hebben, toegankelijke horeca. We zijn heel blij als Izegemnaar, als bestuur maar zeker ook als bezoeker van het park dat er hier horeca komt.”

De redactie