Nieuws

Wer­ken Zeel­aan De Pan­ne gaan van start

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De werken aan de Zeelaan in De Panne zijn vandaag van start gegaan. Vernieuwde voetpaden en een heraangelegde weg moeten het probleem van gladde en ontbrekende tegels oplossen. In tegenstelling tot de originele planning, gebeuren de werken in twee periodes. De winkelstraat blijft bereikbaar voor verkeer.

Oorspronkelijk zouden de werken gefaseerd, maar aaneensluitend gebeuren. Na overleg met lokale ondernemers kwamen enkele bezorgdheden naar boven en werd de planning aangepast.

De werken worden nu opgesplitst in twee delen. "Van mei tot oktober plannen we geen werken, zo missen we geen enkel moment van het terrasjesseizoen", zegt Wim Janssens, schepen van Openbare Werken.

Vernieuwing voetpaden

Tijdens de eerste fase, tot april 2024, worden de voetpaden tussen de Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekerk vernieuwd, afgewerkt en wordt de werf opgekuist. Daarna kan unit Groen kleurrijke bloemen aanplanten.

Lees verder onder de foto's
Toekomstbeeld zeelaan
Werken zeelaan 2
Werken zeelaan

In een tweede fase gaan ze het stuk tussen de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het kruispunt Nieuwpoortlaan-Duinkerkelaan heraanleggen. Dat gebeurt tussen november 2024 en april 2025.

Eénrichtingsverkeer

De straat wordt tijdens de werken opgedeeld in 15 zones. Er wordt in maximaal drie zones tegelijk gewerkt en er zal altijd een toegankelijk voetpad beschikbaar zijn langs een kant van de straat.

Om alles vlot en veilig te laten verlopen wordt de Zeelaan tijdelijk een eenrichtingsstraat. Vanaf de Markt kan je enkel nog rijden richting de zee (uitgezonderd fietsers).

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere