Nieuws

De Pan­ne keurt ont­werp nieu­we Zeel­aan goed

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De gemeenteraad van De Panne heeft het ontwerp voor de heraanleg van de Zeelaan goedgekeurd. Die heraanleg is na amper twaalf jaar nodig door de loszittende gladde tegels. In het najaar starten de werken.

In april hadden inwoners van De Panne nog de kans om de eerste ontwerpen van de nieuwe Zeelaan te bekijken. Bewoners, winkeliers en horeca-uitbaters kregen mee inspraak in de plannen. Nu is het definitieve ontwerp goedgekeurd.

Meer groen

De voetpaden in de Zeelaan zullen okergeel zijn, een verwijzing naar het strand. De rijweg wordt voorzien van een nieuwe toplaag die niet glad is en tegen een stootje kan. Want in de huidige Zeelaan kwamen de tegels al snel los te zitten en zijn ze gevaarlijk glad.

Er komen zitbanken, drinkwaterfonteintjes en fietsrekken De twee kunstwerken krijgen een ereplaats en er komt ruimte bij voor een derde werk. De terrassen blijven staan en krijgen windschermen met een uniforme buitenzijde.

Ook de steeneiken blijven staan. "Er komt zelfs nog groen bij: meer bomen en planten, vooral soorten uit de duinen. Vaste en seizoensgebonden plantbakken en hoge begroeiing zullen de Zeelaan een groene uitstraling geven", klinkt het.

Zone 30

Voor het verkeer zal zone dertig gelden, wat binnenkort in het volledige centrum het geval zal zijn. Het aantal parkeerplaatsen blijft behouden.

De werken starten in het najaar. De Panne trekt er bijna 2 miljoen euro voor uit.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere