Nieuws
 | update 

Wat gebeurt er met Fun-win­kels nu speel­goed­ke­ten fail­liet is?

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Nu speelgoedketen Fun officieel failliet is verklaard, rijst de vraag wat er met de panden gebeurt? De winkelketen - van oorsprong een West-Vlaams familiebedrijf - zat al een tijdje in moeilijkheden.

Fun is ontstaan uit het Coemancenter in Aartrijke en zit al een tijdje in slechte papieren. In 2022 maakte de groep 10 miljoen euro verlies. Een recente uitverkoop zorgde niet voor voldoende geld om het faillissement af te wenden.

Overname

Er werkten 200 mensen in de zeven West-Vlaamse Fun-winkels.

De winkelketen ging op zoek naar overnemers, maar dat verliep niet vlot. Volgens de christelijke vakbond ACV zijn er overnemers gevonden voor drie winkels.

Fun
Nieuws

Uitverkoop Fun: 200 koopjesjagers staan voor openingstijd aan te schuiven, politie moet tussenkomen

Herlocatie

In de Fun van Roeselare en Veurne komt er een Dreamland winkel in de plaats. "Het gaat om een herlocatie, waarbij de huidige Dreamlandwinkels verhuizen. Hier is geen sprake van een overname van het personeel van Fun", klinkt het.

Op de locatie van de Fun-winkel in Ieper komt de Deense interieurwinkel Jysk. Een deel van het Fun-personeel zou hier ook aan de slag kunnen gaan, "maar hierover zijn nog veel vragen", klinkt het bij ACV.

Voor de winkels in VichteOostende, Torhout en Brugge is er voorlopig geen overnemer gevonden en gaat het dus om een sluiting.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere