Nieuws
 | update 

Recon­struc­tie van ver­moe­de­lij­ke moord Zer­ke­gem: Dit deed hem zicht­baar deugd”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Zerkegem bij Jabbeke is de gerechtelijke reconstructie gehouden van de vermoedelijke moord in de Vedastusstraat. Midden april heeft een man van 74 wellicht zijn echtgenote omgebracht met een hamer. Sindsdien zit de oud-onderwijzer in de cel. Hij heeft de feiten deels bekend, maar het overlijden werd eerst als een ongeluk beschouwd.

Het koppel zonder kinderen woonde in de Vedastustraat in Zerkegem, een deelgemeente van Jabbeke. Ze waren bijna 50 jaar gehuwd. Noël D. is een leerkracht met pensioen. Waarom hij zijn vrouw Monika sloeg met een hamer, is niet duidelijk. De reconstructie van vandaag moest meer duidelijkheid brengen.

Voor de reconstructie was de dorpskern van Zerkegem afgesloten. Volgens het parket en zijn advocaat werkte hij goed mee. "Er zijn nog een aantal zaken uit te zoeken, maar daar kan ik niet dieper op ingaan," zegt advocaat Pieterjan Dens. "De reconstructie vandaag had wel degelijk een doel, meerdere doelen zelfs."

Monika slachtoffer moord zerkegem

Man pas 10 dagen later opgepakt

De feiten speelden zich af op 10 april, in de woning van het ouder koppel. De man werd na ondervraging vrijgelaten, maar pas tien dagen later liet de onderzoeksrechter hem toch aanhouden. Na onderzoek bleek dat zijn vrouw van 74 wel degelijk met geweld om het leven werd gebracht, op haar hoofd kreeg ze één of meerdere klappen van een hamer.

Moord Zerkegem
Nieuws

"Wellicht hoofd ingeslagen met hamer": man (74) pas week na dood echtgenote in cel voor moord

Reconstructie zerkegem 2
Moord zerkegem

"Aangeslagen door feiten"

"Mijn cliënt was bij aanvang van de reconstructie zeer emotioneel, erg gestresseerd," getuigt zijn advocaat. "Maar ik denk dat het hem wel goed gedaan heeft om even alles te tonen aan de politie."

Het onderzoek, ook over de mentale gezondheid van de man, loopt nog. "Waar we zeker nog op wachten, zijn de verslagen van de psychiaters en deskundigen. We willen nagaan hoe het was op het moment van de feiten. Of hij toerekeningsvatbaar is. Dat is zeer belangrijk."

ARCHIEF: 'Zeven­ti­ger uit Zer­ke­gem blijft in cel voor moord op zijn vrouw' (3 mei 2024):

Andy Debo