Nieuws
 | update 

Wel­licht hoofd inge­sla­gen met hamer”: man (74) pas week na dood echt­ge­no­te in cel voor moord

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De onderzoeksrechter van Brugge heeft een man van 74 uit Zerkegem bij Jabbeke aangehouden, voor de moord op zijn vrouw. Ze overleed tien dagen geleden al maar haar man is pas een week later aangehouden. Hij zou haar met een hamer het hoofd hebben ingeslagen. Morgen beslist de raadkamer over een verdere aanhouding.

Het huis van een koppel zeventigers in de Vedastusstraat in Zerkegem is verzegeld. Vorig week vrijdag ruikt een buur onraad als de bewoner, een onderwijzer van 74 op rust, geen teken van leven geeft. Ze alarmeert de politie, die via de tuin in het huis raakt. Daar botsen ze in een zetel op het levenloze lichaam van zijn partner.

"Vorige week heeft een dame uit Zerkegem de politie verwittigd omdat ze geen gehoor kreeg in een woning waar ze een bejaarde man moest helpen", zegt Fien Maddens, woordvoerster van het parket. "Ze heeft de politie verwittigd, die is ter plaatse gegaan en heeft het lichaam van de vrouw gevonden."

Morgen voor raadkamer

Tijdens de ontdekking ligt de echtgenoot boven in zijn bed te slapen, hij kan de dood van zijn vrouw niet verklaren. Urenlang onderzoeken speurders het verdachte overlijden, maar na ondervraging is de man op vrije voeten. Een week later wijst bijkomend onderzoek toch op geweld, waaronder een zware hoofdwonde. De man zou haar het hoofd hebben ingeslagen met een hamer.

"Volgens de onderzoeksrechter waren er voldoende aanwijzingen van schuld lastens die man. En die is dan aangehouden voor moord. Inderdaad morgen komt hij voor de raadkamer. En die zal beslissen of hij langer aangehouden blijft", zegt Fien Maddens.

Rechtbank brugge

Weinig sociaal contact

Het kinderloze koppel leefde de jongste maanden nogal teruggetrokken en had weinig sociaal contact. De overleden vrouw sukkelde al langer met haar gezondheid. De echtgenoot, die nu vastzit, kampt al een tijdje met een depressie.

Andy Debo
Lorenzo Dejonghe