Nieuws

Vrouw krijgt twee jaar gevan­ge­nis­straf nadat ze woning laat uitbranden

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een vrouw van 37 uit Kortrijk is veroordeeld tot twee jaar effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke brandstichting. "Ze moest verhuizen, want de woning werd verkocht en dat kon mevrouw duidelijk niet verkroppen", aldus de procureur. De vrouw zelf zei altijd dat het om een ongeluk ging.

Op 28 september vorig jaar ontstaat een hevige woningbrand in de Herdersstraat in Kortrijk. Het huis van de vrouw zelf ging in vlammen op, net als dat van haar buur. Twee andere huizen zijn beschadigd. 

Bij het blussen geraken ook enkele brandweermannen gewond. 

De inwoonster, een vrouw van 37, werd opgepakt. Al ontkende ze dat ze de brand had aangestoken.

Brand Kortrijk 2023
Nieuws

Hevige woningbrand in Kortrijk: vermiste vrouw terecht

Onder invloed

Volgens haar advocaat had de vrouw een sigaret niet goed gedoofd. Maar daar ging de Kortrijkse rechtbank niet in mee. "De beklaagde huurde voor 200 euro een woning van haar stiefgrootmoeder, maar het huis werd verkocht en ze moest daar weg", zei de procureur eerder. "Mevrouw had in de weken daarvoor tegen zes afzonderlijke personen gezegd dat ze de boel in brand zou steken als ze er niet kon blijven."

Na de brand vluchtte de vrouw ook weg. "Maar mijn cliënte blijft erbij: ze heeft de brand niet aangestoken. Dat ze een tijd onvindbaar was, is te wijten aan haar toestand toen. Ze had een halve fles vodka gedronken en was onder invloed van heroïne", zei haar advocaat.

De vrouw moet nu toch twee jaar effectief naar de gevangenis voor opzettelijke brandstichting.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere