Nieuws

Voet­bal­sup­por­ters vie­ren kam­pi­oen­vie­ring zon­der gro­te incidenten

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het titelfeest in Brugge van zondagavond is volgens de politie zonder incidenten verlopen. Het feest barstte los nadat Club Brugge de landstitel had gewonnen na gelijkspel tegen Cercle Brugge. Duizenden supporters verzamelden op De Platse in Brugge om de titel te vieren.

Het was nagelbijten in de wedstrijd van Club Brugge tegen Cercle Brugge, maar na het laatste fluitsignaal was Club zeker van de landstitel. Niet alleen op het veld, maar ook op De Platse, barstte het feest meteen los bij de duizenden fans die de match op groot scherm volgden.

Een dj zorgde voor de nodige muziek en het feest ging nog de hele avond voort. Dat gebeurde volgens de lokale politie van Brugge zonder grote incidenten. "Alles verliep rustig en er waren geen noemenswaardige incidenten, enkel wat klachten van geluidsoverlast", klinkt het.

De twee agenten die voor de match werden aangevallen en daarbij gekwetst raakten, mochten intussen het ziekenhuis verlaten. Het onderzoek naar het incident loopt nog. 

Landstitel
Sport

Club Brugge landskampioen en Cercle Europees: Brugge, de voetbalhoofdstad van het land

Kampioenviering

Vanavond organiseert de stad samen met Club Brugge een officiële kampioenenviering op de Markt. De festiviteiten gaan om 17.30 uur van start. De spelersbus vertrekt om 18.30 uur vanop 't Zand.

Redactie
Belga