Nieuws
 | update 

Oplos­sing voor soci­aal con­flict lucht­ha­ven Oos­ten­de: eer­ste vluch­ten vertrokken

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Wie een vlucht geboekt heeft vanop de luchthaven Oostende-Brugge kan vandaag gewoon vertrekken. Eergisteren dreigde de christelijke vakbond met een actie omdat er geen oplossing was voor de hoge werkdruk bij een operationele dienst op de luchthaven.

Ondertussen is er een oplossing en is de luchthaven vandaag gewoon open. De vier vluchten van luchtvaartmaatschappij TUI gaan gewoon door. Twee daarvan zijn vanmorgen al vertrokken. 

Intussen wordt er nog verder onderhandeld. "Er is momenteel uitzicht op oplossingen", zegt Kurt Callaerts van ACV Transcom. "Met alles wat er donderdagavond op tafel lag, was er voldoende basis om af te zien van de actie van vandaag", vervolgt hij. "De komende weken en manden moet er wel nog verder worden overlegd. Er moeten nog zaken besproken en uitgewerkt worden."

De stakingsaanzegging van de vakbonden blijft wel gelden. "Mocht er ergens alsnog iets mislopen, dan kunnen wij nog steeds overgaan tot acties."

Grote werken achter de rug

De voorbije twee maanden was de luchthaven gesloten voor werken aan de start- en landingsbaan. Vorig weekend konden fietsers en wandelaars de gloednieuwe baan al even verkennen.

Landingsbaan Luchthaven Oostende
Nieuws

Luchthaven Oostende stelt vernieuwde landingsbaan voor tijdens familiedag

Redactie