Nieuws
 | update 

VIDEO: 14 heet­hoof­den geï­den­ti­fi­ceerd na knok­par­tij aan Kort­rijks station

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op sociale media duiken harde beelden op van een vechtpartij aan het station in Kortrijk. Het incident heeft zich gisterenavond om 19u15 voorgedaan op de trappen van de Kortrijkse stationshal. 14 verdachten konden intussen geïdentificeerd worden. 

Op de beelden is te zien hoe enkele personen slagen uitdelen aan iemand die voor de ingang van het station op de grond ligt. Plots komt een groep van een twintigtal mensen van tussen de fietsenstallingen op het Stationsplein aangelopen. Ze steken over en beginnen te vechten. Enkele seconden later vlucht de groep weg.

Het gaat om een vechtpartij tussen enerzijds drie personen en een andere grotere groep. Na onderzoek van de politie blijkt dat de vechtpartij ontstond kort na een woordenwisseling tussen beide groepen. Niemand van de betrokkenen diende achteraf klacht in en niemand vroeg medische hulp.

14 verdachten geïdentificeerd

14 personen werden op basis van camerabeelden al geïdentificeerd. Het gaat om zowel meerderjarigen als minderjarigen. Alle acht zijn al gekend bij de politie voor andere feiten, maar wonen niet in Kortrijk. Het onderzoek naar de identiteit van de andere betrokken is volop bezig. 

Intussen stelde de politie wel een proces-verbaal op van de vechtpartij en bekijken ze of er bestuurlijk kan worden opgetreden. Het zou dan kunnen gaan om plaats- en contactverboden. De komende dagen zullen er extra politieteams aan het station aanwezig zijn. 

“Gedegouteerd”

Plaatsvervangend burgemeester Ruth Vandenberghe heeft de beelden gezien en is verbolgen. “Net als iedereen ben ik door het zien van de beelden gedegouteerd en veroordeel ik deze feiten”, steekt Vandenberghe van wal.

“Deze feiten mogen niet ongestraft blijven. De politie is deze nacht bezig geweest om op basis van de camerabeelden de betrokkenen te identificeren.”

Ruth Vandenberghe, plaatsvervangend burgemeester Kortrijk

“Deze ochtend zit ik met de politie samen om maatregelen te bespreken. Er moet iets gebeuren. Want dit is jammer genoeg geen alleenstaand feit in de stationsbuurt. Het toont nog eens waarom een bijkomende politiepost aan het station nodig is. We maken daar werk van”, besluit Vandenberghe.

Foto1 VOORWE Bincident Kortrijk
Foto3 VOORWE Bincident Kortrijk
FOTO4 VOORWE Bincident Kortrijk
Celien Tanghe