Nieuws

Ver­dach­te van dode­lij­ke buren­ru­zie in De Pan­ne vrij onder voorwaarden

Verdacht overlijden De Panne

José Tyteca

In het onderzoek naar een dodelijke burenruzie in De Panne heeft de Veurnse raadkamer een 60-jarige man onder voorwaarden vrijgelaten. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. De verdachte hoeft dus niet langer een enkelband te dragen.

De feiten speelden zich op zaterdag 18 mei af in de Sint-Elisabethlaan in De Panne. Twee buren kregen het niet voor het eerst met elkaar aan de stok. Tijdens het conflict kwam een 86-jarige man om het leven. De autopsie wees uit dat het slachtoffer bezweek aan een hartstilstand. Na verhoor werd zijn 60-jarige buurman voorgeleid bij de Veurnse onderzoeksrechter. Die besliste om hem aan te houden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen zonder het oogmerk om te doden, maar met de dood tot gevolg.

Verdacht overlijden De Panne
Nieuws

Welke rol speelt 60-jarige man in dood van buurman (86)? Parket onderzoekt verdacht overlijden

Geen fysiek geweld

Volgens zijn toenmalige advocaat ontkende de Pannenaar met klem dat hij fysiek geweld gebruikte tegen het slachtoffer. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de vork precies aan de steel zit.

Enkelband

Enkele dagen na zijn aanhouding werd de verdachte door de raadkamer al onder elektronisch toezicht geplaatst. De verdediging drong dinsdagochtend met succes aan op een vrijlating onder strikte voorwaarden. De Veurnse afdeling van het parket West-Vlaanderen heeft geen beroep aangetekend tegen die beslissing. Dat betekent dat de zestiger niet langer een enkelband hoeft te dragen.

Gerechtsgebouw Veurne
Nieuws

Man (60) krijgt enkelband nadat buurman tijdens ruzie in elkaar zakt en sterft

Belga
Celien Tanghe