Nieuws

Ver­dach­te blijft in cel voor moord in Oos­tend­se prostitutiebuurt

Steekpartij

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 33-jarige Franse Algerijn met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte blijft volhouden dat het slachtoffer hem in de Oostendse prostitutiebuurt aanviel met een mes.

De feiten speelden zich af in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 oktober 2021 in de Vooruitgangstraat. In de prostitutiebuurt kreeg een dertigjarige Fransman het rond 5.45 uur aan de stok met twee landgenoten. Bij de steekpartij liep het slachtoffer levensbedreigende verwondingen op. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar bezweek daar een uur later.

Onenigheid over een vrouw

De twee andere betrokkenen werden gearresteerd en later ook aangehouden door de onderzoeksrechter. Uit de eerste verklaringen bleek dat een banaal conflict aan de basis van de steekpartij lag. Enkele dagen na de feiten werd M.S. door de raadkamer al onder voorwaarden vrijgelaten.

Chaher B. (33) zit wel nog steeds in de gevangenis. Volgens zijn advocaat werd de verdachte door het slachtoffer aangevallen met een mes. De fatale messteek zou per ongeluk zijn toegebracht toen hij tijdens de schermutseling op het slachtoffer viel. B. beweert ook dat er tussen S. en het slachtoffer een onenigheid over een vrouw zou zijn geweest.

2023-04-07 00:00:00 - Dertiger blijft in de cel voor moord in Oostendse prostitutiebuurt
Nieuws

Dertiger blijft in de cel voor moord in Oostendse prostitutiebuurt

Het is ondertussen nog steeds wachten op de bevindingen van de gerechtspsychiater. In die omstandigheden vroeg meester Isaac Miller dinsdagochtend om zijn cliënt onder elektronisch toezicht te plaatsen. B. zou met een enkelband bij een kennis in Pittem willen verblijven. De raadkamer ging echter niet in op het verzoek van de verdediging.

Belga
Ben Storme