Nieuws

Der­ti­ger blijft in de cel voor moord in Oos­tend­se prostitutiebuurt

2023-04-07 00:00:00 - Dertiger blijft in de cel voor moord in Oostendse prostitutiebuurt

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 32-jarige Franse Algerijn met twee maanden verlengd op verdenking van moord. De verdachte blijft volhouden dat het slachtoffer hem in de Oostendse prostitutiebuurt aanviel met een mes.

De feiten speelden zich af in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 oktober 2021 in de Vooruitgangstraat. In de prostitutiebuurt kreeg een dertigjarige Fransman het rond 5.45 uur aan de stok met twee landgenoten. Bij de steekpartij liep het slachtoffer levensbedreigende verwondingen op. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar bezweek hij een uur later.

De twee andere betrokkenen werden gearresteerd en later ook aangehouden door de onderzoeksrechter. Uit de eerste verklaringen bleek dat een banaal conflict aan de basis van de steekpartij lag. Enkele dagen na de feiten werd M.S. (35) door de raadkamer al onder voorwaarden vrijgelaten. S. bleef steeds ter plaatse en zou ook de hulpdiensten hebben gebeld. Met de steekpartij zelf zou hij niets te maken hebben gehad.

"Per ongeluk"

Chaher B. (32) zit wel nog steeds in de gevangenis. Volgens zijn advocaat werd de verdachte door het slachtoffer aangevallen met een mes. De fatale messteek zou per ongeluk zijn toegebracht toen hij tijdens de schermutseling op het slachtoffer viel. B. beweert ook dat er tussen S. en het slachtoffer een onenigheid over een vrouw zou zijn geweest.

Meester Isaac Miller drong vrijdagochtend opnieuw tevergeefs aan op een vrijlating onder voorwaarden en op borg. De raadsman van B. hekelde vooral het feit dat het nog steeds wachten is op de bevindingen van de gerechtspsychiater. Ook het moraliteitsonderzoek in Frankrijk is nog niet afgerond. De verdediging zal opnieuw beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer.

Ondertussen werd Chaher B. op 9 februari 2023 door de Brugse correctionele rechtbank wel al veroordeeld tot drie maanden effectieve celstraf voor drugsbezit. In de gevangenis van Brugge had hij op 8 juni 2022 0,4 gram cannabis op zak.

Lees ook:

 

Belga