Nieuws

Vei­lig­heids­maat­re­ge­len bij ral­ly Zes Uren van Kortrijk

2022-11-20 00:00:00 - Kortrijkse rally: veiligheid boven alles

De politie van de zone Vlas neemt aardig wat maatregelen voor de Zes Uren van Kortrijk, die zaterdag en zondag in de stad plaats vindt. Om de verbindingswegen zullen er zeker snelheidscontroles zijn. De politie raadt ook mountainbikers af om op zondag in het zuiden van Kortrijk te gaan fietsen. Daar zijn er dan verschillende klassementsproeven voor de rally.

Snelheidscontroles in het centrum en op verbindingsritten

Op zaterdag is er één klassementsproef in Aalbeke-Moeskroen. Op zondag zijn er vijf verschillende proeven, met telkens een regroup in het stadscentrum.

Op het rallyparcours mag er uiteraard stevig gas gegeven worden, maar ernaast in geen geval. Buiten het parcours gelden de normale verkeersregels en snelheidslimieten. Er zullen zowel op de verbindingswegen naar de klassementsproeven en in het centrum van Kortrijk snelheidscontroles uitgevoerd worden.

" Deze controles zijn uiteraard niets nieuws, het overgrote deel van de toeschouwers en rallypiloten
zijn zich daar ondertussen van bewust", zegt de politie. "Al blijft er een minderheid wel te snel rijden. Vandaar dat deze ‘flitscontroles’ zeker nodig blijven! Rallysupporters en -piloten zijn gewaarschuwd."

Mountainbikes mijden op zondag best het zuiden van Kortrijk

Er zal strikt gecontroleerd worden of de toeschouwers veilig en reglementair in de aangeduide publiekszones langs het rallyparcours staan. De spoorwegpolitie helpt hierbij mee tijdens de klassementsproef in Aalbeke, die dicht bij de spoorweg loopt en waar een totaalverbod voor toeschouwers geldt.

De politie raadt ook af te mountainbiken op zondag in het zuiden van Kortrijk. Om problemen te vermijden, sluit de organisatie ook dit jaar de mountainbikeroutes af die op het parcours uitkomen.

Bart Coopman