Nieuws

Vei­li­ger fiet­sen tus­sen Beer­nem en Oed­e­lem door apart fietspad

Einde werken Beernemstraat

Het is voortaan veiliger fietsen tussen Beernem en Oedelem door een nieuw, apart fietspad. De betonnen rijweg is vervangen door asfalt. Bovendien zijn er rioleringswerken uitgevoerd. 

“In totaal is er 2,5 kilometer wegdek vernieuwd. Over de volledige lengte is er ook een nieuw, breder en afgescheiden dubbelrichtingsfietspad aangelegd. Dit maakt het extra comfortabel voor de vele fietsers die dagelijks dit traject doen.

Om de veiligheid van de weggebruikers te verhogen, werd ter hoogte van het kruispunt met de Zuiddammestraat en de Berendonkstraat een middengeleider geplaatst en werd de bocht iets minder scherp gemaakt”, aldus burgemeester Jos Sypré.

Riolering

“We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om overal riolering aan te leggen. Momenteel werkt de aannemer verder in de Zuiddammestraat en Berendonkstraat. De groenvakken zullen ook nog beplant worden”, vervolledigt Claudio Saelens, schepen van openbare werken.

Volgende wegen- en rioleringsproject

“We zijn nu ook volop bezig met de voorbereiding van het volgende grote wegen- en rioleringsproject: de herinrichting van de Akkerstraat en de Beverhoutsveldstraat. Eens de aannemer bekend is, zullen we een zicht hebben op de concrete timing en fasering. We zullen de buurtbewoners hierover in 2024 inlichten tijdens een bewonersvergadering", zegt Claudio Saelens.

Louis Maes