Nieuws

Veer­ti­ger blijft in de cel voor brand­stich­ting in Oostende

Boekareststraat Oostende brand

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 43-jarige Oostendenaar met een maand verlengd op verdenking van brandstichting, gewapende weerspannigheid en verboden wapenbezit. De verdachte bekende dat hij brandstichtte op zijn appartement.

De lokale politie van de zone Oostende kreeg maandag rond 22 uur een melding over een man die vermoedelijk met een mes stond te zwaaien aan een hotel in de Hofstraat. Ter plaatse ontdekte de politie een brand in een appartementsgebouw op de hoek van de Boekareststraat en de Hofstraat. Een viertal bewoners werd snel in veiligheid gebracht, waardoor er geen gewonden vielen. De brandweer wist de brand op de eerste verdieping van het gebouw ook snel te blussen. Door de brand zijn de twee benedenverdiepingen van het pand wel onbewoonbaar verklaard.

Boekareststraat Oostende brand
Nieuws

Man die met mes stond te zwaaien opgepakt na brand in Oostende

Bekentenissen afgelegd

Dankzij camerabeelden van het hotel werd de man met het mes snel geïdentificeerd. De 43-jarige man woont bovendien in het getroffen appartementsgebouw. De Oostendenaar zou zich hevig verzet hebben tegen zijn arrestatie. Na zijn arrestatie moest hij voor verzorging overgebracht worden naar het ziekenhuis.

Het Brugse parket stelde een branddeskundige aan om de precieze omstandigheden van de brand te onderzoeken. Over de bevindingen van de expert werd door het parket niet gecommuniceerd, maar volgens de verdediging heeft de verdachte bekentenissen afgelegd. De veertiger zou zelfs zijn gasfornuis opengedraaid hebben.

Psychoses

De onderzoeksrechter besliste woensdag om de 43-jarige Oostendenaar aan te houden op verdenking van opzettelijke brandstichting bij nacht, gewapende weerspannigheid en verboden wapenbezit. De raadkamer oordeelde vrijdagochtend dat de verdachte minstens een maand langer in de gevangenis moet blijven. Volgens meester Kris Vincke zou zijn cliënt met psychoses kampen. In die omstandigheden werd een gerechtspsychiater aangesteld. 

Belga
Celien Tanghe