Nieuws

Veer­tig maan­den cel voor brand­stich­ting onder invloed van zom­bie­drug flakka

Brandcollage2

De Kortrijkse strafrechter heeft een 42-jarige man uit Roeselare veroordeeld tot 40 maanden effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke brandstichting. De man was onder invloed van drugs toen hij op zijn appartement een zetel in brand stak.

De brandweer moest zich op 6 maart reppen naar een appartementsgebouw in de Louis Leynstraat in Rumbeke, een deelgemeente van Roeselare. Bij aankomst stond een bewoner op het balkon van zijn flat terwijl de vlammen al door het raam sloegen. "Volgens een getuige zei de man kort daarvoor dat het genoeg was geweest en dat hij genoeg had gewaarschuwd", schetste het openbaar ministerie.

Brandcollage2
Nieuws

Brand in appartement is aangestoken, één bewoner is opgepakt

Flakka

Het bloedonderzoek wees uit dat Kevin D. die bewuste avond onder invloed was van medicatie en drugs. In zijn bloed werden zelfs sporen van de zombiedrug flakka aangetroffen. Volgens zijn ouders kampt de beklaagde soms dan ook met waanideeën. Ten slotte stelde de branddeskundige vast dat de brand ter hoogte van de zetel duidelijk opzettelijk werd aangestoken.

40 maanden cel

Op de zitting hield D. vol dat hij onschuldig was. Naar eigen zeggen zou hij op de zetel in slaap gevallen zijn, waardoor zijn sigaret op het tapijt belandde. Een aanwezige gasfles zou volgens de beklaagde plots voor een steekvlam gezorgd hebben.

De rechter oordeelde dat de veertiger zich wel degelijk schuldig maakte aan brandstichting en veroordeelde hem tot 40 maanden effectieve gevangenisstraf. In het vonnis werd opgemerkt dat de bedoelingen van de beklaagde ook bleken uit zijn reactie na de feiten. D. deed immers geen enkele poging om het vuur te blussen of om de hulpdiensten te bellen.

Belga