Nieuws

Van­hee­de opent nieuw logis­tiek cen­trum in Roeselare

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Afvalverwerkend bedrijf Vanheede investeert 54 miljoen euro in een nieuw logistiek centrum in Roeselare. Daar zullen speciale soorten afval opgeslagen, gegroepeerd en ontmanteld worden. Het gaat vooral om afval dat wij kennen als klein gevaarlijk afval, zoals verf, tl-lampen en batterijen.

Vanheede heeft al afdelingen in Oostkamp, Wervik en Rumbeke en bouwt nu in de haven van Roeselare aan een vierde vestiging. De afdeling ‘speciaal afval’ verhuist van Rumbeke naar de nieuwe site, waar ze grotere volumes aan kunnen. 

“Op vandaag doen wij alles overdekt en binnen. Alle lucht die vrijkomt zuigen wij af en wordt gezuiverd via actieve koolfilters. Dus de buurt moet zich absoluut geen zorgen maken.”

Kurt Van Brabandt, Vanheede Environment Group
Vanheede

Automatisatie

In het centrum komt straks ook een volledig geautomatiseerd magazijn met kranen en shuttles. Vanheede wil op de nieuwe site tot 50.000 ton verwerken, 98% wordt gerecycleerd of vindt een nuttige toepassing, bijvoorbeeld als alternatieve brandstof.

“Hier gaan we naar een volledige digitalisering en automatisering. Zo kunnen we de kwaliteit van ons product nog veel beter opvolgen.”

Kurt Van Brabandt, Vanheede Environment Group

Naast een nieuw logistiek centrum komt er op deze site ook een kantoorgebouw. Het bedrijf hoopt tegen januari 2025 operationeel te zijn.

Ben Storme
Celien Tanghe