Nieuws
 | update 

Van rust­huis­be­wo­ners tot kaas­ma­kers: Wim Opbrou­ck zingt samen met West-Vla­min­gen Min Moaten’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Acteur en zanger Wim Opbrouck is bezig aan een tweedaagse door West-Vlaanderen. Hij gaat langs bij verschillende groepen om er het liedje "Min Moaten" van Flip Kowlier te zingen. Hij doet dat in opdracht van Het Provinciaal Hof in Brugge, waar hij curator is.

Op verschillende locaties neemt Wim Opbrouck het gezang van allerlei groepen op om er later een kunstproject mee te maken. Een van die locaties is het Begeleidingscentrum Spermalie in Brugge. Daar zongen zes jongeren het nummer “Min Moaten” uit volle borst mee. Het is een project van Opbrouck voor het Provinciaal Hof, op de Markt in Brugge. Dat hof opent in april met een tiendaags festival van de toekomst OVER MORGEN. In september opent ook het ‘Huis van de West-Vlaming’ met o.a. de soundscape van ‘Min Moaten’

“Of je dat liedje nu kent of niet kent, op een gegeven moment is het een soort ‘ik hou van u-sfeer’, maar dan in ons West-Vlaams.”

Wim Opbrouck, curator Het Provinciaal Hof

Het project kan je binnenkort zien en horen op het festival 'Over Morgen' en vanaf september in het Provinciaal Hof zelf.

Jens Lemant
Celien Tanghe

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.