Nieuws

Uni­lin opent eer­ste loop­baan’ in onze provincie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het bedrijf Unilin in Wielsbeke opent als eerste in de provincie een zogenoemde 'loopbaan'. Dat is een bewegwijzerde loop- of wandelroute aan het bedrijf. Daarmee wil ook Sport Vlaanderen meer werknemers aan het bewegen krijgen. In heel Vlaanderen zijn er nu acht van die 'loopbanen'.

Bedoeling is om hier, bij Unilin, heel wat van de 1.300 mensen die in deze vestiging werken aan het sporten te krijgen. Dat is niet alleen gezond, maar ook bevorderlijk voor de sfeer. Els Blondeel, werknemer Unilin: "Ik heb hier al veel nieuwe collega's leren kennen. Dat is altijd wel leuk. Ik heb nu het korte toertje gelopen omdat ik nog maar net terug gestart ben met lopen. Maar ik ben van plan om verder te doen zodat ik binnenkort ook de andere twee routes kan lopen."

De gemeente Wielsbeke is partner, want iedereen kan de loopbaan gebruiken. En wellicht plaatst Sport Vlaanderen straks nog in andere gemeenten bordjes. Christoph Caluwé, Sport Vlaanderen. "Er zijn nog plannen in West-Vlaanderen, maar het zijn vooral eerste gesprekken. Met het Jan Yperman ziekenhuis in Ieper waren er vorig jaar al gesprekken. Deze ochtend hadden we nog een gesprek met de gemeente Houthulst. Er zijn nog geen concrete plannen, maar de gesprekken zijn er al."

Kate Baert