Nieuws

Twee­de sche­pen Jo Neiryn­ck neemt afscheid van Ware­gem­se politiek

Jo Neirynck waregem Lisa Bekaert

Tweede schepen van Waregem Jo Neirynck (CD&V) stopt na deze legislatuur met de lokale politiek. Op zondag 13 oktober 2024 neemt zijn schoondochter, Lisa Bekaert, voor het eerst deel aan de verkiezingen in Waregem.

Na achttien jaar zegt Jo Neirynck (53) de Waregemse politiek vaarwel. Hij was drie legislaturen lang mandataris binnen de meerderheid: sinds 1 januari 2007 was hij schepen van Jeugd en Onderwijs, in 2018 kreeg hij er de bevoegdheid Burgerzaken bij.

De Desselgemnaar, ook kabinetsmedewerker bij Hilde Crevits, ambieert bij de aankomende verkiezingen geen nieuw ambt meer. "Ik ga op zoek naar nieuwe uitdagingen." Wat die zijn, is nog onduidelijk.

Schoondochter steunen

Bij de verkiezingen schaart Neirynck zich volledig achter Lisa Bekaert, een nieuwe kandidaat op de CD&V-lijst én zijn schoondochter. Lisa is 26 en woont samen met Pieterjan Neirynck in Sint-Eloois-Vijve. Ze is afkomstig uit Ingelmunster, waar haar mama 18 jaar lang gemeenteraadslid voor CD&V was.

Lisa werkt als financieel expert bij Bpost. "Dankzij mijn studies Bestuurskunde en Publiek Management aan de Universiteit Gent en mijn stage bij de Vlaamse Vereniging Steden en Gemeenten heb ik al jaren een passie voor lokale politiek", vertelt ze. "Waregem is nu al bijna drie jaar mijn stad. Ik hoop dat ik de kans krijg om een steentje bij te dragen aan het bestuur van de stad, en het werk van Jo verder te zetten."

Neirynck blijft aan de slag als kabinetsmedewerker van Minister Hilde Crevits en ook als schepen tot en met 30 november 2024. Op 1 december volgend jaar treedt een nieuwe bestuursploeg aan in Waregem.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere