Nieuws

Pas don­der­dag weer trein­ver­keer tus­sen Dein­ze en Lich­ter­vel­de na scha­de aan bovenleiding

Treinspoor

Er zullen vandaag maar ook morgen geen treinen rijden tussen Deinze en Lichtervelde. De schade die een vrachtwagen maandagochtend veroorzaakte aan de bovenleiding in Deinze, is nog groter dan eerst gemeld.

Over een afstand van 100 meter is de bovenleiding van de beide sporen beschadigd, er is schade aan de slagboom van de overweg en twee bovenleidingspalen zijn geplooid en beschadigd. Bovendien is er over een afstand van bijna 1 kilometer ook schade aan bepaalde onderdelen van de bovenleiding, en die moet uiteraard ook worden hersteld.

Dit houdt in dat er niet alleen vandaag, maar ook woensdag nog herstellingswerken zullen nodig zijn en dat er dus ook woensdag nog geen treinen zullen rijden tussen Deinze en Lichtervelde. Infrabel mikt op donderdagochtend voor de herneming van het treinverkeer.

Vermijdbare incidenten

De schade werd veroorzaakt door een te hoog geladen vrachtwagen, waarvan de kiepwagen omhoog stond en een kraan te hoog uitstak. Infrabel roept daarom nog eens op om de hoogte en lading van een vrachtwagen vooraf goed te controleren. "Dat zijn vermijdbare incidenten die telkens veel gevolgen hebben voor het treinverkeer", zegt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Belga