Nieuws

Toch nieuw die­ren­asiel in Knokke-Heist

2022-12-20 00:00:00 - Toch nieuw dierenasiel in Knokke-Heist

In Knokke-Heist komt er een nieuw dierenasiel op de site langs de Sluisstraat waar nu nog het oude dierenasiel is. Het gemeentebestuur heeft de bouwplannen goedgekeurd. Het huidige dierenasiel is verouderd en voldoet niet meer aan de dierenwelzijnsnormen. 

Het gemeentebestuur voerde eerst nog gesprekken met het Blauwe Kruis in Brugge, maar zij hadden geen mogelijkheden om bijkomende dieren op te vangen. Ze kunnen ook niet uitbreiden. Daarom besliste Knokke-Heist om mogelijke locaties binnen de gemeente te herbekijken. Er werden 8 locaties naar voor geschoven. En het nieuwe dierenasiel komt dus op de huidige site van de Sluisstraat.

Het toekomstige asiel krijgt een nieuwe, meer zuidelijke locatie op dezelfde site waar ook het nieuwe recyclagepark komt, in het verlengde van de nieuwe afvalopslagloods. Door de plannen voor het nieuwe dierenasiel te verschuiven naar de zuidzijde van de site, kunnen ook een kleine loopweide en buitenhokken aangelegd worden.

Het nieuwe gebouw krijgt een oppervlakte van 1270 m². Met een loopweide en buiteninfrastructuur komen ze uiteindelijk uit op 2800m².

Over het dierenasiel was er in Knokke-Heist heel wat ophef, met ondermeer een petitie voor het behoud van het asiel.

2022-12-20 00:00:00 - Toch nieuw dierenasiel in Knokke-Heist - dierenasiel_knokke-heist_2.jpg
Davy Vercamer