Nieuws

Tien­tal street­ar­ties­ten leg­gen laat­ste hand aan muur­schil­de­rin­gen voor The Crystal Ship in Oostende

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Zaterdag opent de achtste editie van het streetartfestival The Crystal Ship, waarbij in Oostende opnieuw heel wat gevels veranderen in kunstwerken. Deze week leggen vijftien internationale artiesten nog de laatste hand aan hun muurschilderingen. Het centrale thema dit jaar is - niet verwonderlijk - James Ensor.

Dankzij The Crystal Ship duiken sinds 2016 jaarlijks wereldbekende kunstenaars en gigantische muurschilderingen op in Oostende. Samen vormt dit een artistiek parcours in de binnenstad en op Het Groen Lint rond Oostende.

Binnen het thema 'Carnaval of Life' maakt elke (internationale) kunstenaar dit jaar een werk met een subtiele of minder subtiele knipoog naar James Ensor, de Oostendse kunstenaar die 75 jaar geleden is overleden.

Uitdaging

Motel 7 is een Zuid-Afrikaanse streetartist uit Kaapstad. Zij is aan het werk in de Golvenlaan. "Ik ben in het leven van James Ensor gedoken en heb een schitterende quote gevonden waarmee ik aan de slag ga. Ook de bekende maskers van de kunstenaar vind je in mijn werk terug."

Het is voor de artiesten al een uitdaging geweest, met heel wat regen. "Maar ik schilder wel graag bij iets kouder weer. Zolang het niet regent, kan je doorwerken. In Kaapstad, bij veertig graden, is schilderen onmogelijk."

2020-09-12 00:00:00 - Kaleidoscope brengt kunst en kleur naar Wevelgem
Nieuws

Streetartkunstenaars vanaf vandaag aan het werk in centrum Oostende

De redactie