Nieuws

The Way Back’ keert terug naar de jaren 20 in Zonnebeke

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

‘The Way Back’ brengt vanavond en dit weekend de naoorlogse jaren in Zonnebeke tot leven in een multimediaspektakel. In een live voorstelling ligt Zonnebeke nog in puin, maar keren de bewoners stilaan terug. Alleen krijgen ze af te rekenen met de geesten van de oorlogsslachtoffers. 

Toeschouwers van 'The Way Back' worden terug gekatapulteerd naar de jaren '20. Het historisch spektakel met allerlei multimedia en taferelen met figuranten, vertelt het verhaal van duizenden mensen op zoek naar het graf van een familielid. 

"De voorstelling brengt alles samen in een eerbetoon aan Zonnebeke na de oorlog, de nooit eerder gehoorde stemmen van de bewoners van toen", vertelt Jayne Thompson van de universiteit van Kent. 

Geesten van oorlogsslachtoffers

Samen met de universiteit van Kent en Londen brengt het Passchendaele Museum dit stukje vergeten geschiedenis terug tot leven. Bezoekers kunnen tijdens een belevingswandeling in het museum zelfs de geesten van oorlogsslachtoffers ontmoeten. 

"Wanneer mensen in de dug-out komen, zullen ze de geesten ontmoeten in authentieke uniformen."

Helen Brooks, University of Arts of London

"Het is voor ons heel belangrijk dat alles historisch correct is. Wanneer mensen in de dug-out komen, zullen ze de geesten ontmoeten in authentieke uniformen. Het is echt een stap terug in de tijd", legt Helen Brooks van de University of Arts of London.

De belevingswandeling kan je nog het hele weekend in het museum en de loopgraven meemaken. Het multimediaspektakel is enkel nog deze avond en morgenavond te zien om 21.45u, in open lucht op het kasteeldomein in Zonnebeke.

The way back 1
The way back 3
The way back 2
Stefaan Six
Celien Tanghe