Tapas!: sardines met watermeloen en tomaat
Elke week serveert chef Hermes van restaurant Rock-Fort in Brugge onze heerlijk zomerse gerechtjes. Deze week maken we sardines met watermeloen en tomaat.
Ingrediënten:
- 1 watermeloen
- Bio tomaat
- Citrus afrikaantjes
- sardines
- Puntpaprika’s
- Tabasco
- Worcestersaus
- Olijfolie
- Sushi-azijn
- Grof zeezout en peper
- Gelatine blaadjes
Bereiding:
De Sardines:
Reinig en marineer de sardinesin grof zout (ongeveer 1 uur, naargelang de dikte). Eventueel eentje afspoelen om te controleren en indien niet zout genoeg, langer laten marineren. Nadien alles afspoelen en bewaren onder een laagje olijfolie.
Jus van Bloody Mary:
Haal enkele bolletjes uit de watermeloen en bewaar ze als versiering. De rest van de watermeloen door de sapcentrifuge samen met de tomaat en de paprika. Op smaak brengen met sushi-azijn, worcestersaus, tabasco, peper en zout.
Gelatine eerst in koud water laten weken en dan op lossen in een weinig warm water. Daarna bij de Bloody mary jus voegen (2 blaadjes per liter jus).
Croutons:
Brood in blokjes snijden en aanbakken in olijfolie. Kruiden met peper en zout.
De bio tomaatjes in 2 snijden en samen met de meloenballetjes marineren in olijfolie en sushi-azijn.
Het gerecht samenstellen en afwerken met citrus afrikaantjes