Tapas!: langoustine met avocado en komkommer
Elke week serveert chef Hermes van restaurant Rock-Fort in Brugge onze heerlijk zomerse gerechtjes. Deze week maken we langoustine met avocado en komkommer.
Ingrediënten:
- Lagoustines
- Advocado
- Sjalot
- Gelatine
- Chardonnay azijn
- Chili
- limoenSushi azijnOlijfolie
- Komkommer
- Koriander
- Tuinkruiden (peterselie, bieslook,…)
- Barage bloemen
- Peper en zout
Bereiding:
Tartaar:
De langoustines pellen en het darmkanaal verwijderen. Hak de langoustines fijn en meng met de gesneden advocado, versnipperde sjalot , gesneden chilli en fijngehakte koriander. Werk af met peper, zout, limoen en olijfolie.
Snij slierten uit de komkommer en leg ze open op bakpapier of folie. Vul de slierten op met de tartaar en rol op. Bewaar koel.
Coulis van komkommer:
Doe de komkommer door de sapcentrifuge. Breng op smaak met olijfolie, chardonnay azijn, koriander, peper en zout. Gelatine weken in koud water en oplossen in weinig warm water en bij de komkommerjus voegen (2 blaadjes per liter jus). Koel bewaren.
Afwerking:
Giet wat jus in een diep bord. Leg in het midden een rolletje en werk af met wat tuinkruiden en barage bloemetjes.