Nieuws

Stephan Mou­ris­se kon­digt afscheid aan als bur­ge­mees­ter van Vleteren

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Na bijna 25 jaar zal Vleteren na de komende gemeenteraadsverkiezingen een nieuwe burgemeester krijgen. Stephan Mourisse (Landelijke Volkspartij), de huidige burgemeester, kondigt eerder onverwacht zijn afscheid aan. “Privé heb ik opnieuw een zware tegenslag gehad.”

“In 2000 heb ik mij geëngageerd voor Vleteren waar ik kwam wonen en wou ik meehelpen aan de ontwikkeling van mijn geliefde gemeente, zonder echt aan politiek te doen”, vertelt Mourisse. “De toekomst van Vleteren was veel belangrijker dan stemmetjes ronselen. Zonder pretentieus te doen, meen ik dat heel wat veranderd is. Vleteren is klaar voor de toekomst.”

Verlies van een zoon en nu opnieuw privé tegenslag

"In 2014 heb ik de zware tegenslag van het verlies van een zoon te verwerken gekregen en dacht ik aan stoppen. Maar iets of iemand zei me verder te doen en dat heb ik dan ook gedaan. Ik heb zelfs de moed gehad om in 2018 nog een legislatuur bij te doen,” zegt hij.

“In 2021 en 2022 heb ik privé opnieuw een zware tegenslag gehad met één centraal thema: leugens, bedrog en zwaar overspel. Bijgevolg heb ik nu nog eens de taak om fulltime te zorgen voor mijn jongste van 5 jaar en te combineren met notaris en burgemeester. Dit valt echt niet meer te rijmen."

"Het is mooi geweest"

“Het is mooi geweest. Ik heb heel veel nieuwe mensen leren kennen, ik heb mogen samenwerken met een sterk team onder leiding van onze algemene en financiële directeur, ik heb mogen meewerken aan de realisatie van schitterende projecten waarvan elke Vleternaar op vandaag kan van mee genieten."

"Een mens moet op een bepaald ogenblik in zijn leven keuzes maken, ook al heeft men deze keuzes niet gewild. Als je de job van burgemeester maar half en half kan doen door gebrek aan tijd, dan stop je er beter mee. Maar ik ben zeker nog niet weg uit Vleteren, ik woon er veel te graag en zal graag nog helpen met raad en daad, maar vanaf 2025 gaat mijn concentratie naar mijn job als notaris en mijn privéleven."

De redactie